Veiklus tikėjimas

Pamokėlės vaikams

Kiekvienas vaikas - spindinti žvaigždė!

Vaikai yra ypač svarbi visuomenės dalis, todėl bahajų bendruomenė, kreipdama dėmesį į nesibaigiančią galimybę ugdyti pasaulio piliečio pojūtį ir pasišventimą tarnauti žmonijai, ypatingai pabrėžia dvasinio vaikų švietimo svarbą.

Užsiėmimų tikslas

Lietuvos bahajų bendruomenės organizuojami dvasinio ugdymo užsiėmimai vaikams yra atviri ir nemokami visiems 5-11 metų vaikams nepriklausomai nuo jų religijos ar tautybės. Šių užsiėmimų tikslas – padėti vaikams išsiugdyti tokias savybes kaip teisingumas, dosnumas, sąžiningumas, išmokti bendradarbiauti su kitais, įgyti pagirtiną elgesį.

Programa

Programa sudaryta iš 24 pamokų, kurios vedamos reguliariai, kartą per savaitę. Kiekvienoje pamokoje yra kelios veiklos, nukreiptos į kokios nors dvasinės savybės vystymą. Pavyzdžiui, pamokoje apie vienybę vaikai klausosi pasakojimo apie vienybę, mokosi ir dainuoja dainas, po to seka žaidimas, skirtas vystyti bendradarbiavimą ir vienybę, bei paveikslėlių spalvinimas.

Pamokėlių elementai

Labai svarbiu kiekvienos pamokos elementu yra ištraukų iš šventų raštų ir maldų, parinktų šiai temai, mokymasis. Pvz. vienybės temai vaikai išmoksta tokią ištrauką: “Tokia yra galinga vienybės šviesa, kad gali apšviesti visą žemę.”

Kontaktinė informacija:

Vaikų klasės vyksta ir nuotoliniu būdu, tai atveria galimybes prisijungti iš ten, kur bebūtumėte. Daugiau informacijos – žemiau nurodytais kontaktais:

+370 601 28321 (Vilma)

+370 617 22088 (Ineta)

[email protected]